Aker Solution kaster seg inn i kampen om havvindutbygging på Utsira Nord

Blir med i konsortiet til Mainstream Renwable, Statkraft og Ocean Winds.

En skisse av havvindparkene Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II.
En skisse av havvindparkene Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II.Foto: Norsk Industri/Leveransemodeller for havvind

Dette ble klart fredag. Partene har inngått en intensjonsavtale om samarbeid for å få havvindlisens på Utsira Nord.

Aker allerede inne

Målet med å få Aker Solutions med på laget er å få et tungt industribidrag inn i arbeidet med å utvikle bærekraftig og kostnadseffektiv teknologi i prosjektet.

Aker Solution har lang erfaring innenfor spesielt design, konstruksjon, produksjon og installasjon. Gjennom samarbeidet håper aktørene å gjøre hele verdikjeden mer konkurransedyktig.

Mainstream Renewable Power er i dag kontrollert av Aker Horizons, slik at Aker-konsernet har vært bidragsyter i prosjektet allerede før intensjonsavtalen med Aker Solution.

– Stor mulighet

– Flytende havvind representerer en stor industriell mulighet for samarbeid der vi bygger på årtier med offshoreerfaring fra Nordsjøen. Samlet har dette konsortiet ikke bare erfaringen, men også innovasjonskraften og de kostnadseffektive systemene som kreves for å realisere en fullskala, flytende havvindpark i Norge, sier Stephen Bull, konserndirektør for fornybar energi i Aker Solutions i en uttalelse.

Utsira Nord omfatter et område på rundt 1.010 kvadratkilometer. Vindmøllene på feltet vil ligge cirka 7 kilometer fra øyen Utsira, vest av Karmøy.

(Copyright)
Publisert 9. December 2022, kl. 09.51Oppdatert 9. December 2022, kl. 09.51
Havvindflytende vindkraftAker SolutionsNordsjøenFornybar energi